Vakantiegroetjes met 11 juli

Op 10 juli 2020
11 juli

Dit weekend zal de Vlaamse feestdag een pak beperkter gevierd worden dan andere jaren. Toch wil N-VA Zulte deze niet zomaar laten passeren. Voorzitter Nicolas Cuypers vindt het erg jammer dat het geplande optreden van de groep “Mama’s Jasje” er niet komt. “Het was een mooie affiche voor de 11 juli-viering die de werkgroep Vlaanderen Feest en het gemeentebestuur voor dit jaar voorzien had”, vertelt de afdelingsvoorzitter. Om het leed een beetje te verzachten zal Mama’s Jasje voor een korte videoboodschap zorgen. Ook N-VA zelf helpt (online) een handje door via facebook een optreden van de Romeo’s uit te zenden.

 

Een Vlaamse feestdag is natuurlijk niets zonder vlaggen. Daarom lanceert N-VA Zulte een oproep om zaterdag de Vlaamse vlag uit te hangen. “De mensen die hun vlag uithangen, worden beloond met een klein presentje”, vertelt schepen Linda Detailleur. Onze bestuursleden gaan zaterdag de straat op om die te verdelen. “Of de leeuw nu zwarte of rode klauwen heeft is hierbij van geen belang, vertelt schepen Detailleur met een knipoog, een leeuwenvlag is een leeuwenvlag. Ook onze leden mogen trouwens een presentje verwachten. 11 juli blijft immers een bijzondere dag voor ons.

 

Om het feestgedruis af te ronden en de vakantie helemaal in te zetten zal N-VA Zulte volgende week alle Zultenaren een vakantiekaartje bezorgen. Ward Baeten: “In de gemeente zijn al verschillende initiatieven genomen om de troeven van onze mooie gemeente in de verf te zetten. Veel mensen blijven immers thuis of hebben hun vakantieplannen ingekort. Wij willen dit vanuit N-VA Zulte mee ondersteunen.” Op het kaartje met vakantiegroetjes kan je ook een link vinden naar drie fietsroutes die de drie deelgemeentes doorkruisen. “De fiets blijft een ideaal middel om onze mooie gemeente te ontdekken” besluit Ward Baeten

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is